Na 2 jaar bijna niet gereden te hebben heb ik besloten, met pijn in het hart, mijn blauwe engel van de hand te doen.


Gegevens als volgt:

Te koop aangeboden mijn MuZ 500 R tour in zgst. Dit is het laatst ingevoerde exemplaar door de importeur eind 1997.

kmstand: 41.500

vr.prijs € 2.600

Hans Zandstra 06 11075186


Er zijn eveneens helmen, motortassen en bijna nieuw motorpak mt L en reserve onderdelen beschikbaar.

Betriebsanleitung für MZ-Motorräder ES 125/1 ind ES 150/1, uitgegeven in 1968


Het betreft een kopie, netjes dubbelzijdig gekopieerd en in plastichoesjes.


Voor de liefhebber, tegen vergoeding van de verzendkosten stuur ik het op.

Afhalen kan ook,


Jan den Biggelaar, jdenbiggelaar@gmail.com

Bij het uitruimen van de zolder kwam ik nog wat in de vergetelheid geraakte werkplaatshandboeken tegen. 

- MZ ETZ en TS: per stuk, t.e.a.b. 

- Rotax: liefst in 1 koop. 

- Pruttelpot 100: t.e.a.b. 


Met vriendelijke groet, 

Johan Tillema.


tillema.jw@gmail.com

Als ruim 30 jaar lid zijnde maar in Ierland wonend, geef ik de keuze eerst aan mijn NL vrienden voor eventuele aankoop. Let wel, ik woon in Ierland ruim 30 jaar en het onderwerp staat op  Iers kenteken.  Transport kan geregeld worden via Hongaarse en Poolse couriers die elke week op en af rijden en via NL en B passeren. Reden van verkoop is wat uitdunnen van mijn MZ verzameling.  Uiteraard blijf ik MZ rijden 

1. MZ  TS 250/1 uit 1978. In originele staat, dus geen enkel Chinees onderdeel maar door de Engelse invoerder Burwin volledig tot de laatste vijs gerestaureerd. Uiterlijk patina maar geen roest, innerlijk volledig vernieuwd . Dus helemaal met origineel DDR onderdelen.  12 v. Vape electr. ontsteking.  Geen batterij nodig.  Lijst met New old stock te Lang om op te noemen  en 1000 km sedert restauratie.  Rijdt heerlijk, trekt ongelooflijk, en beter dan fabriek af . 2 minpunten: barst in spiegel en lekke band.....nagel in. Wordt volgende week hersteld. Prijs €2000 incl. transport naar NL of B. (teller is in miles)  niet veel maar wat onderdelen incl. waaronder origineel drager (niet op foto).

2. Voorwiel voor ETZ. Echter velg is 3.50 dus zoals achterwiel.  Met nieuwe remschijf en Heidenau band.  Nieuw gespaakt ook. €100 plus transport.

3. Ligt nog in mijn ouderlijk huis in Brugge, België: zeer zeldzame en unieke fabriekskuip voor ETZ250. Ik ben 35 jaar in MZ en nooit zoiets eerder gezien. Volledige kuip zoals op een oudere BMW 100RT . Maar dan op maat gemaakt voor de MZ. Met alle benodigheden om op te zetten.  In goede staat maar moet herspoten worden.  Helaas geen foto’s  maar gelijk aan de BMW kuip. Deze moet wel in Brugge afgehaald worden, bij mijn moeder.

€80.

Meer info? Aarzel niet mij een pm te schrijven (gillet52@hotmail.com) of bel/whatsapp 00353857631794. Met vr gr Xavier