Bestuur:

- Voorzitter- Secretaris- Penningmeester- Technische medewerkers


- Redactie Pruttelpot


- Evenementencommissie

- Redactie Social Media- Webmaster
René Willemsen  vacature!Jan den Biggelaar vacature!


Frank Stoffer


Egbert Zwart


Jan LauranWendy Veninga-WeertsFrank Bleeker

                Webmaster and design: Frank Bleeker - made on iMac - copyright MZCH 2018 - webmaster@mzch.nl  

                                                                                                              last update 02/2024

Toen ik in 1983 eindelijk mijn motorrijbewijs had wilde ik ook een nieuwe motor kopen. Voor 3495 gulden werd ik de trotse eigenaar van een ETZ250  solomotor. Die motor beviel mij zo goed dat ik tot op heden alleen maar nieuwe en gebruikte motoren van dat type heb gehad met en zonder zijspan. Tegenwoordig heb ik nog steeds een ETZ 250 die liefdevol is gerestaureerd en waar ik nog jaren mee wil rijden.

In 1986 ben ik lid geworden van de MZCH en kort daarop mocht ik een aantal jaren als redacteur het clubblad “de Pruttelpot” maken. Daarna ben ik een aantal jaren naar de achtergrond verdwenen maar sinds 2017 mag ik me voorzitter noemen. De MZCH is voor mij een manier om even lekker van alles weg te zijn en met gelijkgestemden te kunnen kletsen over van alles en nog  wat bij een gezellig kampvuur. 

Mijn eerste MZ kocht ik in 1974, want ik wilde graag zorgeloos ver op vakantie. En dat is gelukt! (Lapland).   Deze  motor heb ik nog steeds, immers: de levensduur van een MZ is net zo lang als de interesse van zijn berijder. Mijn eerste ervaring met de club is Pruttelpot nr 2 , die ik bij importeur Van de Kuinder oppikte.. Ik ben pas werkelijk lid geworden in 2000, toen ik in mijn midlife fase toe was aan een MZ-revival en er een Gespann bijkwam. En sinds 2017 ben ik penningmeester van de club, ik vind het leuk om met en voor de club constructief bezig te zijn.

Al een aantal decennia ben ik verzamelaar van DDR memorabilia. De komst van MZ was dan ook geen verrassing. Mijn liefhebberij rondom MZ heeft zich toegespitst op de leger- en politie uitvoeringen. Met veel liefde stel ik als redacteur het clubblad ‘de Pruttelpot’ samen.

Sinds de ontdekking van MZ in begin 90-er jaren altijd MZ blijven rijden.

Tegelijk ook af en toe wat anders en daardoor weten we dat ook mijn vierde MZ, nu een ETZ, het perfecte motorrijwiel is.

In mijn tienertijd als vervent Puchrijder nog een tijdje gesleuteld in een brommerzaak, m’n rijbewijs gehaald op een Kreidler RS en in 1975 Laverda gaan rijden. Het tweetaktvirus is echter nog steeds aktief, dus toen een TS 150 zich aandiende deze kans met beide handen aangenomen, heb er nu drie!

Ik prijs mij gelukkig af en toe iets te kunnen organiseren voor de gezelligste club die ik ken.

Was lid van 1992 tot 2012, toen de ETZ251 verkocht, maar in 2016 weer een MZ - een oude ES250/2 - gekocht, opgeknapt en weer lid geworden.

En nu de website aangepakt.  PS de ZandPadenToerTocht is niks voor mij, dan wordt de ES zo vies…